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BULLETIN TO ALL MEMBERS:

RE: Disclosure to Insureds
of Non-Admitted Insurers

We want to again call your attention to Insurance Department Ruling
#179 dated July 5, 1972. A copy is attached to this Bulletin.

The notice to the insured is required on the original policy or cer-=
tificate and the type size must be no smaller than the type on this
Bulletin.

The Association has printed stickers containing the required wording
and these are available without charge. A sample is shown below.

This insurance is issued pursuant lo the
California Insurance Code, Sections 1760
through 1780, and is placed in an insurer
or insurers not holding a Certificate of
Authority from or regufated by the Cali-
fornia Insurance Commissioner.

The use of the sticker is not mandatory, that is, you may elect to use
your own sticker, or imprint or any other manner of compliance.

This ruling does not apply to Mexican insurance, since this coverage is
for exposures outside the State of California.

el

A. D. Freeman, Jr.
Manager



STATE OF CALIFORNIA
DEPARTMENT OF INSURANCE
1407 Market Street
San Francisco, California 94103

In the Matter of Proposed Amendment
to the Rules and Regulations of the
Insurance Commissioner relating to
Surplus Line Brokers

RULING NO. 179

FILE NO. RH-145

L L N e )

PROPOSED DECISION

In accordance with Notice published pursuant to law, the above-
entitled matter came on regularly for hearing before Lawrence C. Baker,
Jr., Chief Deputy Insurance Commissioner, at the office of the Insurance
Commissioner at 1407 Market Street, San Francisco, California, on
Tuesday, April 18, 1972, at which place and time exhibits were received
and statements, arguments and contentions, both written and oral, were
adduced. At the conclusion of the hearing on April 18, 1972, the said
matter was submitted for decision, subject to the record being continued
open until April 28, 1972, to allow interested parties to file written
statements with respect to matters covered by the hearing.

The matter having been duly heard and considered, the following
Order is hereby made.

ORDER

WHEREFORE, IT IS ORDERED, by virtue of the authority vested in
me by Section 1763 of Chapter 6, Part 2, Division 1, of the Insurance
Code of the State of California that Exhibit *A", stated on the reverse
hereof, is adopted as Article 4, Subchapter 1, Chapter 5, Title 10, of
the California Administrative Code.

IT IS FURTHER ORDERED that said Exhibit "A" shall become
effective in the time and manner provided for by the Government Code
of the State of California.

RICHARDS D.
Insurance Commissloner

-Over-



I hereby certify that the foregoing constitutes my Proposed
Jecision in the above-entitled matter as a result of the Hearing held
before me, as the duly authorized Deputy of the Insurance Commissioner,
on April 18, 1972, at San Francisco, California, and I hereby recommend
its adoption as the Decision of the Insurance Commissioner of the
State of California.

Dated: July 5, 1972

SR b

Chief Deputy
Insurance Commissioner

EXHIBIT "Ar
TITLE 10, CALIFORNIA ADMINISTRATIVE CODE
Chapter 5, Subchapter 1

Article 4., Surplus Lines

2171.1. Notice to Insureds.

On and after October 1, 1972, every certificate, policy,
contract, cover note, or other evidence of insurance delivered or
issued for delivery in California by a Surplus Line Broker shall
contain prominently displayed on the face page thereof by means of a
sticker, an imprint, or in some other manner the following statement:

This insurance is issued pursuant to the
California Insurance Code, Sections 1760
through 1780, and is placed in an insurer
or insurers not holding a Certificate of
Authority from or regulated by the
California Insurance Commissioner.

On or before October 1, 1972, every Surplus Line Broker
licensed by the Insurance Commissioner to transact surplus line
insurance business in California shall report to the office of The
Surplus Line Association 1ts selected manner of compliance with the
above-required notice.



